ShaunTervention – UK

EGY AMATŐR EGÉSZSÉGBOLOND TALÁLKOZÁSA A LEGŐRÜLTEBB FITNESZGURUVAL

Kedves rajongónk, Baráth-Gaál Viki volt olyan szerencsés, hogy személyesen is edzhetett ShaunT-vel! Nálunk olvashatjátok először a meghatározó nap részletes beszámolóját.

 

Amikor pár hónapja a Beachbody bejelentette, hogy a ShaunTervention Nagy-Britanniába jön május 11-én, elhatároztam hogy ott leszek, ha törik, ha szakad. Később kiderült, hogy szinte a szomszédomba jön ShaunT csapatostul – innentől végképp nem volt kérdés, hogy ott leszek-e. Húsvéti ajándékként ezt kaptam a barátaimtól, hiszen ők tudják, hogy 10 hónapja ShaunT nekem az isten. Épp a buli előtti nap fejeztem be a T25 Gammát. Kicsit féltem, hogy mi lesz, mert Shaun azt ígérte, megváltozik az életünk. És tényleg megváltozott. Rájöttem, hogy képes vagyok “dig deepelni”, de erről később.

Elérkezett a nagy nap, reggel 8-tól volt kapunyitás, mi nagyjából negyed 10-re értünk oda, ekkor már javában folyt a powerjump verseny, kicsit lemaradtunk, de sebaj, amúgy se vagyok túl jó powerjump-ban. 😀 A bejártnál a kigyúrt Beachbodys srác rögtön le is fotózott mindenkit a ShaunTerventionös fal előtt, gondolom azért, hogy ha nem éljük túl, legalább maradjon valami a rokonoknak. Bementünk a terembe, ahol már javában dübörgött a hangszórókból a “ShaunT’s coming” című dal, közben egy másik kigyúrt, jóképű srác osztotta az észt és tüzelte a hallgatóságot, közvetítve, hogy mi történik a színfalak mögött, hány percet kell még várnunk a mesterünkre. Nőtt az izgalom, majd 10 órakor jobbról nagy sikoltozást hallottunk és megjött Ő.

Azt kell, hogy mondjam, hogy az egész csávó iszonyatosan CUKI, annyira izgatott volt, mint egy gyerek a cukorkaboltban! Elmondta, hogy mennyire izgul és örül, hogy itt vagyunk és “CMON YAAAAAAAAAALLLLLL” Aki követi őt Facebookon, az szerintem már tudja, hogy mennyi pozitív energiát közvetít a rajongóinak nap mint nap és most se volt ez másképp. Elmondta, hogy most mindenki meg fogja tudni csinálni, ami rá vár, mert ő itt van és segít és bízik bennünk és minden egyes alkalommal velünk van, ha edzünk, úgyhogy ne féljünk, csak nyomjuk be a gombot és hajrá. Úgyhogy be is nyomtuk a gombot, kb. 10 perc bemelegítéssel kezdtünk, utána belecsaptunk a lecsóba. Aki csinálta az Insanityt vagy T25-öt, az megtalálhatta mindkettőből a lépéseket, könnyű volt követni (mármint szemmel:D), nagyjából az első 15 percig, utána viszont személy szerint én meghaltam, valahol a power lounge-ok körül 🙂 szerintem 10 percenként volt szünet inni egy kis vizet – ez kicsit nehezen kivitelezhető volt, mert minden cuccot ki kellett rakni a terem szélére a falakhoz, mi viszont középen álltunk, így volt nagy rohangálás. Viszont az egyik ilyen szünetnél Shaun épp lent mászkált és motiválta az embereket, pacsizott, bátorított, aztán beközölte, hogy waterbreak, amire mindenki egy emberként kirohant a szélre, ő meg előre vette az irányt a színpad felé. Senki rá se hederített, úgyhogy én ekkor jól odaszaladtam és lepacsiztam vele 🙂 kissé meglepődött, de vette a lapot 🙂

Be kell, hogy valljam, többször kellett a könnyített verziót csinálnom, mert iszonyat kemény volt az edzés – a férjem azt mondta, hogy egy Insanity edzésnek felelt meg nagyjából, azonban én T25-ös vagyok, szóval nekem kicsit sok volt, de nem álltam meg, mert a bátorító szavak öntötték belém az erőt. Amikor már azt hittük, végre vége, Shaun betette Rihannától a “Where have you been all my life”-ot és azt mondta, hogy ránk várt egész életében 🙂 És hogy akkor most nyomjuk végig a számot switch kickkel 😀 Ez után megérdemelt nyújtás, majd jött egy kis pacsizás, oda lehetett menni a színpadhoz és mesélt egy kicsit magáról és az életéről.

Megint csak azt tudom mondani, hogy ekkora szívű és pozitív és aranyos emberrel még nem találkoztam! Olyan szenvedéllyel beszélt arról, hogy mindenkinek a saját útját kell járnia, és ha valaki csak egy felülést csinál naponta, már az is jobb, mintha nem csinálna egyet sem és muszáj elkezdeni, mert jobb ember leszel emiatt…. az ember tényleg azt mondja utána, hogy igazad van, öreg, ha most megdöglök, akkor is megcsinálom azt a speed 3.0-t 🙂

Rövid szünet, majd jött a Q&A.

Az első vendég azt kérdezte, hogy ő, aki ezreket motivál nap mint nap, kiből meríti a motivációt? Shaun azt mondta, hogy őt a nagypapája inspirálja, aki lelkipásztor volt és a kicsi Shaun-t gyerekkorában minden hétvégén elvitte ételt osztani a szegényebb környékekre, majd miután kiosztották az ételt a rászorulóknak, mindig az utcán prédikált az arra járóknak. Azt mondta, kicsit úgy érzi, ő vette át a stafétát a nagypapájától, mert most ő “téríti” az embereket. Hogy minden “fellépés” előtt spirituálisan próbál kapcsolatba lépni vele, hogy megtudja, mit tenne a nagypapája, mit mondana neki. Azt mondta, a másik nagy motiváció az édesanyja, aki egyedülállóként nevelte fel őt és a testvérét és bár nehéz körülmények között éltek, mindig a lehető legjobbat próbálta megadni nekik és a legjobbra tanította, hogy mindig legyen pozitív és vidám, és hogy nagyon erős kapocs van közte, az anyukája és a tesója között.

Volt egy kérdés arról, hogy hogyan lehet elérni és megtartani a kockahasat. Erre először is azt mondta Shaun, hogy ez főleg a genetikán múlik, hogy valaki eléri-e egyáltalán vagy nem. Neki elég szép kockái vannak, amit már láttunk is a videóiban, illetve Manchesterben is megmutatta, azonban azt mondta, hogy a tesójának nincs egyáltalán, pedig ő is edz és egészségesen él, valahogy mégis olyan a testfelépítése, hogy nem jönnek ki a “kockái”. Tehát ne essünk kétségbe, lehet, hogy a természet úgy alkotta meg a testünket, hogy mi épp nem vagyunk alkalmasak a dologra 🙂 mondott pár gyakorlatot, azt mondta, az a lényeg, hogy az egész hasat megdolgoztassuk, például crunch-okkal, húzódzkodás chin-up baron, ollózás, lábemelések.

Egy másik kérdező arra volt kíváncsi, hogy ha megfilmesítenék az életét, ki játszaná őt? A válasz – nem meglepő módon – Will Smith volt, mert nagyon hasonlóak külsőre és belőre is 🙂

Kinek a koncertjén táncolna legszívesebben táncosként? Janet Jackson, mert fiatal korában elment egy koncertre és ott őt hívta fel a színpadra és nagyon tetszett neki a profizmusa, illetve Justin Timberlake, megintcsak a profi zene és a tánc miatt.

Volt egy kérdező, aki elég fura volt. Azt mondta, hogy nemrég szült és miylen jó lenne, ha Shaun kiadna egy terheseknek szóló tortánt. Ezen Shaun is jót derült 😀 Milyen lenne már, ha valaki ott ül nagy hassal, ő meg a kockáival mutogatja a tornagyakorlatokat. Szóval, ezen jót mulattunk, aztán megmutatta a csajszinak, hogy kell rendesen pike up-olni, hogy ledolgozza a babahájat.

A kérdések és válaszok után jött a tombola, ShaunT kisorsolt néhány Adidas pólót, pár zacskónyi M&M-t, egy példányt a kedvenc filmjéből (Remény rabjai) és egy full T25 csomagot. Ez után a VIP jeggyel rendelkezőknek volt még egy privát fél óra Shaunnal, így oda már nem jutottunk be. Viszont sikerült lefényképezkednem Scottal, sőt még egy csókot is nyomtam az arcára, jól meglepődött 😀

Sajna a fotó nem jött össze Shaununkkal, de legalább pacsiztunk vele, illetve készítettem róla párszáz képet, meg hát az élmény, hogy ott lehettem, ez el fog kísérni sokáig és motiválni fog, hogy mindig a jobbra törekedjem. Nagyon tetszett még az egészben az, hogy volt mindenféle ember a ShaunTerventionön, a full sportos izmostól kezdve a durván túlsúlyosig, és Shaun mindenkihez szólt, mindenkit bátorított a mozgásra és azt mondta, senki nem rosszabb a másiknál.

Azt hiszem, ezt sok embernek meg kellene tanulnia, hogy megbecsüljük egymást, ne pedig kritizáljuk, mit hogyan csinálnak mások. Mindenki magának él és a belső elégedettség a legfontosabb. A végére még egy kérdés, ami felmerült a Q&A-n: valaki megkérdezte, mi a legnehezebb az edzésben. Shaun azt mondta, az a legnehezebb az egészben, amíg megnyomod a playt. Onnantól kezdve úgyis csinálni fogod, így vagy úgy, de onnantól nincs megállás, csak amikor már azon veszed észre magad, hogy élvezed és beleadsz mindent. Tehát mindenki menjen és nyomja be azt a bizonyos gombot, mert Shaun Veletek van és büszke Rátok minden alkalommal, amikor túlléptek a határaitokon! 🙂

IMG_6316  IMG_6490  IMG_6466 IMG_6280IMG_6349

Advertisement

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s