Social konyhatündérek akcióban

Amikor beszabadulok a konyhába, képes vagyok órákat pepecselni, teljes káoszt teremtve magam körül. Az eredmény persze mindig remek, szerintem anyukámtól meg apukámtól a szép számmal tanultam gasztro-irányelveket és trükköket. Ezeket fejlesztve ma reform receptek születnek, én így alkotok. Néha a szülőkkel is.

Volt egy lakótársam, Ági, akivel egy évig együtt ügyködtünk a konyhában. Akkor én mindig valami gyorsat, ő pedig mindig valami tradicionálisat vagy nemzetközit főzött, éttermeket megszégyenítő szinten. Ketten meg aztán pláne hedonista főzésekre voltunk képesek! Totál kivoltam, amikor elköltözött. Ennek lassan három éve. Azóta beleástam magam a fitness-food világába, Ági pedig a tartósítőszerektől, feldolgozott kaja nélküli és minden E-betűs izétől mentes főzésre állt rá.

Kép

Amikor 3 év után ismét egy időben és egy helyen voltunk a konyhában, 1000 km autózás után, hullafáradtan is azt mondtuk, akkor üssünk össze egy “laza” vacsit. 😀 Mindössze 45 perc alatt olyan menüt rittyentettünk, ami után nyugtáztuk, hogy ha egy országban élnénk, akkor nyithatnánk éttermet is. Ági is bloggerkedik, az Életünk receptje oldalon nemcsak receptek, de életmód, babatopik, barkács és lakberendezés is megjelenik. Több olyan téma, ami a modern háziasszonyokat (nemcsak feleségeket!) érdekelheti.

Előételnek rákot ettünk, ami Írországban azért megfizethetőbb kaja, mint itt. A háromnapos túra során bővel volt időnk receptekről és a főzésről beszélgetni, kiderült, hogy én még nem ettem quinoa-t – mert itthon bizony az is drága. Így a főétel tandoori csirke volt meleg zöldséges quinoa-val.  A képekre kattintva eléritek a recepteket!

KépKép

Végül, mindkettőnk számára innovatív recepttel álltunk elő. Nagyon szeretjük a crumble-t, de mivel ez is vajjal, finomított liszttel meg cukorral készül, eleve nem fogyasztottuk az utóbbi pár évben. De ugye minden receptet le lehet gyártani egészséges, káros anyagtól mentes verzióban is, bepróbálkoztunk a clean morzsasütivel. Ez az egyik legütősebb süti, amit mostanában csináltam és ettem 🙂

Kép

A főzés nem kell, hogy nyűgöt jelentsen, kellemes időtöltés, amivel zseniálisat alkothatsz és a szeretteidet örvendeztetheted meg vele.Ha mindezt úgy teszed, hogy a hozzávalókat és alapanyagokat is megválogatod és nem dőlsz be a reklámoknak, akkor a szeretteidért többet teszel, mint gondolnád. Főzzetek együtt és főzzetek jókat!

Advertisement

One Comment Add yours

  1. Aggie says:

    Mennyire jó volt együtt főzőcskézni! Bárcsak többet lenne erre alkalmunk!xxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s