Ezerarcú sütőtök

Kedvenc szuperételünket kb. mindenhogyan el lehet készíteni, és a siker biztosan nem marad el. Krémlevestől a főzelékig, gofritől a tortáig, de húsok mellé is ideális. Itt van az első pár legyegyszerűbb felhasználási mód. Elkészítés (ha már megsült a tök) csak pár perc, és az íz FERGETEGES! 🙂

Photo 2014.09.29. 9 25 36

Sütőtökös csokis “desszert”:

Mert persze nem csak desszertnek, hanem délutáni snacknek is megállja a helyét. Tehát fogunk egy szép darab sült sütőtököt, túróval, görög joghurttal pimpeljük, a tetejére mehet fahéj és csokireszelék. (cukormentes persze) ha délelőtt esszük simán elfér rajta az agaveszirup. Én erre most egy kis házi meggylekvárt tettem.

Sütőtökös-fetás pulykaszendvics:

No ezt én vacsira készítettem ProBody kenyérből. Reggelire teéjes őrlésűvel is kiváló. A kenyeret egy kis dijoni mustárral kikentem, arra ment egy vékony réteg túró, de cottage cheese is megteszi. Arra megy a pulykasonka, épphogy egy csepp agaveszirup, vagy méz. A tetejére a fetasajt, és friss petrezselyem. Az egészet be a sütőbe. Ubival szuperlaktató.

Húsokhoz is kiváló!

A 3. képen egy szimplán és gyorsan összedobott ebéd látható. A szokásos csirkém mellé ment sütőtök, meg a mennyei céklasaláta. De persze bármi odafér. Mehet rizs, gomba, bármilyen zöldség, és persze a finom sovány húsok. Talán hallal nem annyira jön be. De nem tudhatjuk amíg ki nem próbáljuk!

Tökös zabos reggeli:

Itt gyümölcs helyett/mellett szerepel a sütőtök. Némi natúrjogi, sütőtökkel, zab-tönkölypehellyel, mandulával, gojibogyival, és persze fahéjjal. Mámor finomság.

Ha a sütünk vasárnap egy tepsi sütőtököt, egész hétre lehet random pakolni belőle! A rögtönzött finomságok gyorsak, és költséghatékonyak! Abból kell építkezni ami adott.

Advertisements

3 thoughts on “Ezerarcú sütőtök

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s