(c)LEANsanity MAN

Tavaly ősszel csináltam a LEANsanity programot, aminek elsődleges célja a testzsírszázalék csökkentés volt, a meglévő izomtömeg tartásával. A sors olyan lehetőséget hozott, hogy egy barátomat is hasonló megoldás érdekelte. Már gimis korunk óta ismerjük egymást, és úgy alakult, hogy az első edzőtermi edzéstervemet is ő állította össze.  Állandóan az edzésről csicseregtünk, meg küldözgettünk konyhai selfie-ket egymásnak.

Neki is pont az az utolsó pár kiló jelentett problémát, és segítséget kért tőlem. Gábor az arcát nem vállalta, de annál elszántabb és lelkesebb volt a program során. Sokat dolgozik, ülőmunkát végez, a sport számára hobbi.  Kihívást jelentett számomra a programjának kidolgozása során, hogy ugye pasiról van szó. Ami egyrészt azzal jár, hogy állandóan húst enne és nem meglepő módon édesszájú is. Másrészt meg A vércsoportos, ami ugye a vegánabb étkezési irányelveken alapszik. Harmadrészt pedig maga a mennyiségek is magasak voltak, néha már dekában írtam az adagokat 😀 Fel volt adva hát a lecke 🙂

kaja5

Azt hiszem a képek és a saját sztorija magáért beszél, velősen és pasisan fogalmaz, fogadjátok szeretettel! És legyen ez egy olyan példa, ami megmutatja Nektek is, hogy bizony a munkásélet, párkapcsolat mellett is be lehet állni a konyhába, és végig lehet csinálni az egészet.

“Sziasztok! Gábor vagyok.
Magamról néhány szót: 30 éves vagyok, 4 éve kezdett el foglalkoztatni komolyabban a sport. Tíz évvel ezelőtt, amikor elkezdtem dolgozni a jelenlegi munkahelyemen, elhíztam, 92 kg voltam. Három műszakban dolgozom, ezért mondtam, hogy nincs időm sportolni. Egy decemberi napon, amikor már ki kellett gombolnom a nadrágom, arra jutottam, hogy le kell fogynom! A legegyszerűbb, legolcsóbb megoldáshoz folyamodtam, elkezdtem futni. Még most is emlékszem, több mint 20 perc kellett a 2,8 km teljesítéséhez! 🙂 De tavaszra 76 kg-ra fogytam és már 9 km is ment. Innen már nem volt megállás, maratont is teljesítettem. Megszerettem a futást, ami azóta sem változott, és ez a sport tett azzá a kitartó emberré aki vagyok.
Mindamellett mindig is vágytam arra, hogy úgy nézzek ki, mint egy igazi atléta! Itt kanyarodnék vissza a 4 évvel ezelőtti helyzethez. Kerestem, kik azok, akik az általam idealizált fizikummal rendelkeznek?! A testépítésben találtam meg a választ! Sajnos évekig úgy gondoltam, menni fog ez nekem egyedül is, főként az internet világában. Gondoltam, meglesz a kellő infó onnan.
Idén márciusban Kata felajánlotta, elkészíti nekem a diétámat. Már az sokat segített, hogy naplózni kellett mit eszek! Ott már nem tagadhattam, hogy ez-az becsúszik.
A kész étrendemet eléggé szkeptikusan fogadtam, hiszen mindenből 2-3-szor többet írt, mint addig ettem! És nem akkor fogy az ember, ha kevesebbet eszik?! Úgy tűnik nem! 🙂 Az első két hétben már több mint 2 kg ment le, látszólag zsírból! Ez ébresztett rá, hogy egészen ezelőttig valamit nagyon rosszul csináltam!

kaja4
Az első 6 hétben kardió nélkül is szépen alakult, ami részemről hiba volt. Hanyagolni a kardiót! A maradék 6 hétben már nem tudtam kihozni magamból a maximumot!
Igyekeztem mindvégig a heti 5 súlyzós edzést tartani. A túledzésben, mint olyanban nem hiszek. Mond ezt egy kemény fizikai munkásnak, aki napi 8-12 órát dolgozik, heti 5-6 napon át.. Én inkább a határaimat feszegetem, de figyelek a testemre. Ha úgy érzem, kezd sok lenni, bármennyire is mennék edzeni, inkább alszok! Akár szinte egy teljes napon át! 🙂

kaja2
Mint egy rendes kajás műsorban, muszáj értékelnem! Cleansanitynek adnék 9 pontot (csak hogy el ne bízza magát!), magamnak pedig 5-t! A végeredmény egész jó lett, látom az öltözőben a tekinteteket, de tudom egy élesebb, szárazabb formát meg tudtam volna csinálni, 10 vagy azt megközelítő pontot sose adnék magamnak, hiszen mi ha nem a telhetetlenség a legnagyobb ösztönző?
De a legfontosabb, jól érzem magam, életem legjobb formájában vagyok és látom hogyan tovább.

Nagyi átalakulás

kaja 1

kaja3

Photo 2015. 05. 29. 9 37 34
Az vagy amit megeszel, szóval Te is (T)egyél magadért! 🙂 És ha egyedül nem megy, itt vannak a Cleansanity csajok profi szakmai támogatásként!”

Nekem is értékelnem kell 🙂 Gábor nagyon szigorú volt magához … Én legalább 9 pontot adok neki is, mert ilyen elszántságot, kitartást kevés ügyfélnél látok. Az is ritka, hogy valaki ennyire önállóan dolgozik és főz, készül, képes félretenni a csaló kajákat, az alkoholt és ezzel együtt a társasági életének egy részét.  Emellett még a dokumentációra is volt ideje, sok képes anyagot kaptam tőle. Tisztára ki volt akadva, hogy tofut írtam az étrendjébe, meg persze csomó új dolgot, ami a vércsoportjának, az anyagcsere típusának, hormonális rendszerének a legjobb volt. A másik kritikus pont az volt, hogy Gábor is kevesebbet evett, mint amennyit kellett volna. A szervezete pedig visszatartotta a zsírt és stagnált a fejlődése. Aztán jöttünk mi és gatyába ráztuk őt. A hatkocka kijött, nagyon büszkék vagyunk Gáborra!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s