Házi növényi tej – VeganStar

Mindig is szerettem az olyan ételeket, amiket ugyan meg lehet venni a boltban, de nagyobb biztonsággal fogyasztom őket, ha én magam készítem el. Ilyen például a májpástétom vagy a különféle kenyerek, vagy akár a legutóbb felfedezett superfoood kenyér. Egy ideje már szemezgettem a különféle növényi tejkészítő gépekkel is. Azt tudjátok Ti is, hogy nem tesszük le a voksunkat minden márka előtt, a csodaszerekben nem hiszünk, a tiszta és biztonságos alapanyagokban pedig annál inkább. Elkezdtem hát keresgélni. Többféle termék érhető el a magyar piacon, de azt gondolom, hogy sikerült egy olyan márkát találnom, amely tökéletes illeszkedik a Cleansanity profiljába.

012

A VeganStar növényi tejkészítő gépet forgalmazó Natur Concept Kft. családi vállalkozásként jött létre. A saját kenyérrel kezdődött minden, aztán a saját mandulatejjel, lekvárral, liszttel és müzlivel folytatódott. Így lett a hobbiból szenvedély, aztán pedig hivatás (mint nálunk ❤ ). Vállalkozásuk célja, hogy olyan eszközöket adjanak a háziasszonyok kezébe, amivel könnyen és gyorsan készíthetnek otthon egészséges ételeket és italokat. Számukra is fontos, hogy mindig friss, saját készítésű és adalékanyagtól mentes étel kerüljön az asztalra. Ez már szimpatikus volt, hiszen a mi konyhánkban is ezek a legfőbb szabályok.

A tej esetében is ismert az álláspontunk: 4 éves kor felett nem kell tehéntejet fogyasztani. Ha már tejről van szó, akkor tessék kipróbálni a növényi tejeket. Ha pedig ezt megoldhatom otthon, mindössze 15 perc alatt, pasztőrözés, homogenizálás, emulgálás és ízfokozás nélkül, nem kellett sokáig gondolkoznom azon, hogy be kell szerezni egy ilyen gépet. Ja igen, még gazdaságosabb is 🙂

Tehát megérkezett a konyhánkba a csodagép! A készülék tartálya kívül-belül rozsdamentes acélból van. Ez azért fontos, mert az így teljesen BPA-mentes – nincs benne műanyag. Van hozzá két mérőpohár és szűrő is. A gép 33 cm magas és 2,5 kg. Szóval elég könnyű és nem foglal sok helyet. Az alján csúszásmentes talp van. Belül pedig szintén rozsdamentes aprítókés. Öt program van a gépen, külön a szójához kettő, a magtejekhez egy, egy BIO program, ami lassabban és 70 fokon készíti a tejeket, ezért még több tápanyag marad a végtermékben és végül van egy program a  pépesítéshez is.

VS

Ebből következik a következő csodás infó, hogy nemcsak szójatejet, gabonatejet (zab, köles, amaránt, tönköly, rizs)  és magtejeket (mandula, mogyoró, szezámmag) lehet készíteni, de krémleveseket és babaételeket is! Eddig mi a rizstejet, a mandulatejet és a kókuszos mandulatejet próbáltuk ki.

zabtej

A VeganStar honlapján csomó recept van, viszont a következő hónapokban, gyakorlatiasan, tippekkel és trükkökkel fogjuk bemutatni Nektek, hogy mit sikerült alkotni a VeganStarral a Cleansanity konyhában. Az első tapasztalatok alapján a mandulatej csodálatos, nem igényel édesítést, kókusszal elég krémes. Egy liter mandulatejet 50 g mandulapehelyből (350 ft- Lidl) és 1 ek kókuszreszelékből állítottunk elő. lehet számolni 😉

növényi tejek

Ajánljuk Nektek kedves olvasóink, hiszen Ti már eleve elkötelezettek vagytok az egészséges életmódban, de azok számára is, akik laktóz vagy tejérzékenyek, vagy akár vegán, paleo, organikus  étrendet követnek. Ahogy előrehalad az ember és felfedezi a felhasználási módokat, rájön, hogy akár szoptatás, hozzátáplálás időszakában vagy böjtöléskor is remek lehet, hogy folyadékkal rostdús táplálékhoz jussunk.

Tehát, maradjatok velünk, a következő hetekben részletesen bemutatjuk, hogy miket csinálunk a VeganStarral, amilyen tejeket, milyen leveseket és babaételeket csinálunk.

Bővebben: www.veganstar.hu

Advertisement

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s