Fenszifood – Quionoa egytál rákkal

Szerettük volna nektek megmutatni, hogy a quinoa milyen sokoldalú élelmiszer, az jótékony élettani hatásairól már írtunk is a Recreation magazinban. Azért szeretjük, mert gluténmentes, ha már nagyon unjuk a rizst, akkor néha megengedhetjük magunknak, hogy quinoát is vegyünk.

A következő recept nagyon gyorsan elkészíthető és mivel rákkal készítjük, ezért biztosítjuk vele a kellő fehérje, szelén, foszfor és B12 vitamin bevitelt. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a rákocskák koleszterintartalma is igen magas, ezért mértékkel fogyasszuk! Azért is szeretem ezt az ételt, mert alap fűszerekkel is remek összehatást érünk el.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 80 g száraz quinoa
  • 200 g koktélrák vagy garnéla
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • kókuszzsír
  • fél citrom

Elkészítés:

A quionát a szokásos módon megfűzzük (kókuszzsíron lepirítva, kétszeres vízben, mint a rizst, kb. 20-25 perc alatt). Amíg a quinoa fő, addig kókuszzsíron az apróra vágott fokhagymát megsütjük, majd hozzáadjuk a megmosott rákokat. Pillanatok alatt megfő, sózzuk és borsozzuk. Részemről petrezselyem őrült vagyok, ezért szeretem, ha az ételben minél több van 🙂 Amikor megfőtt a quinoa, az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, majd belekeverjük a rákot is. Pici olíva olajat löttyinthetünk rá tálaláskor. Tegyünk mellé citromkarikát, aminek a levét fogyasztás előtt csorgassuk rá.

quinoa vízjel

Advertisement

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s