A virágos Valentin poszt #1

Minden évben előkerül a „kényes” Valentin-nap téma. Miért kényes? Mert 16736160_1279865878771594_122808131_nMagyarországon nem igazán tartjuk fontosnak. Sőt sokaknak púp a hátára, a Bálintoknak kiszúrás, a csokoládé boltoknak és a virágosoknak ünnep. A Valentin-nap sokféle érzést előhív az emberekből. Aki egyedül van, abból magányt, közönyt vagy lázongást. Akik párkapcsolatban élnek, elvileg minden nap megélik a szeretetüket, szerelmüket. Maximum egy okkal több, hogy ajándékot „kelljen adni”, vagy egy alkalom, hogy főzzünk valami különlegeset a társunknak. Számomra inkább az utóbbi. Nem tartom magam Valentin-nap pártinak. De biztos, hogy nekem ez is egy alkalom, amiből ki tudok hozni finomat. Elgondolkodtam, mi lenne az, ami most passzolna ide. Tavaly abszolút nem az ősromantikus oldalról néztem a dolgokat, az afrodiziákumokat hoztam témának. Ütős is lett. Idén viszont elgondolkodtam, hogyan tudnék kedvezni a finomabb dolgokra vágyóknak. Egy barátnőnk sokszor sérelmezte, hogy nem kap virágot a párjától. Ez a téma többször is előkerült. Arra gondoltam, a virágajándékozás egy soha el nem múló dolog. Egy olyan dolog, aminek szerintem minden nő tud örülni. A virág ugyanis a törékenység, gyengédség, szépség szimbóluma. Mutathatjuk bármilyen vasladynek magunkat, egy szál virág bárkinek mosolyt és pírt csal az arcára. Hogy jön ez az egészséghez? Mentálisan nagyon sok pluszt ad. Legyen szó arról, hogy boldoggá tesz, színesíti a környezetet, vagy, hogy gondozásra szorul. De nagyon sok olyan virág van, amely ehető, és igazán jótékony hatású. Most ne a gusztustalan ízű gyógyfüves főzetekre gondoljunk. Számomra is meglepetés volt, hogy mennyiféle ehető virág létezik, és az pedig főleg meglepett, hogy ezek még finomak is. Úgy gondolom, az enyém csak vélemény a sok közül. Ezért kb. 100 embert kérdeztem meg a témában. Virágok. Virágok ajándékba, virágok a tányérba, és mi a helyzet amúgy a Valentin-nappal? Szemezzetek kedvetekre! Aztán aki kapott virágot, az majd meg is eheti 😀 hozom a recepteket is.

FIÚK:

„Szoktam virágot ajándékozni, első sorban élőt, cserepest közeli családtagnak. Vágottat ritkán, de van amikor nem lehet megúszni (pl.: ballagás, temetés) A Valentin-napot meg le szoktam sz@rni. A levendulát kóstoltam, és használom is ízesítésre”

„A virág örömet okoz. Ezért adok is. Szigorúan egy félét, csokorban. Van, hogy nem szeretnénk, de muszáj… pl. gimiben tanároknak. Szerintem az ehető virágoknak nincs ízük, vagy rossz ízük van, de jól mutatnak az ételeken”

„A lányokat le lehet venni a lábukról egy szál virággal is. Jobb mint valami haszontalan vacak. Ha meg csokrot viszel Te vagy Isten. Onnantól ott hever a lábod előtt és Te irányítasz.” (khm. köszönjük :-D)

„Cserepes virágot nem szoktam adni, mert porszívózáskor, vagy törölgetéskor arrább kell tenni.”

„Virágos ételek? Nem. Inkább maradok a sonkánál.”

„A Valentin -napot nem tartjuk nagy becsben. Ha másik fél igényli, max. egy vacsora. Én inkább cserepes növényt adok ajándékba, mert nem kell kidobni. Szerintem virágot adni divat, de nem mindenki várja el. Ehető virágokhoz volt már szerencsém, de jelenleg csak olyanokat fogyasztok amik teakeverékekben vannak. pl.: levendula, kamilla”

 „Virágot, csak nőnek, alkalomra, nőnapra, anyák napjára. (…) Hallottam már ehető virágokról, és akácvirágot rendszeresen fogyasztok is. De a rózsaszirmos kompótért nem hiszem, hogy annyira rajonganék. „

„A Valentin.nap egy túlhypeolt ünnep. Azért van, hogy költsd a pénzed. Mert „állítólag szereted” Mi van az év többi napján?”

„Szerintem a Bálint nap semmivel sem különb, mint a többi átlagos nap az évben. Mert ha szeretsz valakit a neki járó figyelmet és szeretetet mindig és minden nap ki lehet és ki is kell mutatni. De ennek ellenére egy csokor vagy időtálló cserepes virág szép ajándék erre a napra is. Én biztosan választanék mellé egy üveg bort, és nassolni valót. Az ehető virágokról én a kelvirágra, kelbimbóra asszociálok. Személy szerint likőr készítéshez használtam különböző virágokat. (ánizsfű,bodza,akác)”

„Rózsás török csokidesszertet már kóstoltam, de úgy éreztem, mintha szappant rágcsálnék. Ezért soha többé!”

„Szeretek virágot ajándékozni. A legszebb amikor alkalom nélkül csak úgy adhatok virágot. Mezei virágokból készített saját csokorban szerintem minden benne van. Attól eldobom az agyam, amikor becsomagolva adnak át virágot. A virág önmagában szép. Sokszor loptam már spontán virágot úton útfélen a kedvesemnek. Az a virágok virága. Attól hősnek érzed magad.”

„Én nem vagyok Valentin-nap párti, de a virág ajándékozást szépnek tartom. Szoktam is virággal kedveskedni a családom hölgy tagjainak. „

„Ehető virágok? Hmm a sertés felsőcomb egy részét úgy hívják, hogy rózsa. 🙂 Amúgy pedig akácvirágot sokat ettem kiskoromban”

„Számomra egyértelmű, hogy a lányok szeretnek virágot kapni, és a legszebb amit cserébe kaphatunk az őszinte, szívből jövő mosoly.”

„Hányok a Valentin-naptól, inkább bepezsgőzök a Bálint nevű ismerőseimmel. De aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.”

„Virágot szoktam ajándékozni minden nőszerű ismerősömnek. Névnapra, szülinapra, anyák napjára, gratulációként, vagy semmi alkalom nélkül is. Praktikus ajándéknak tartom, mert ha nem vagy túl kreatív, de ismered a célszemélyt, egy jó virágkötő ki tudja elégíteni az igényeidet. És valószínűleg az másik félét is. Emlékeim szerint ettem már virágot, porított formában, csokoládéban. Máshogy talán nem. Biztosan kuriózum, mert egy átlag étlapon nem találkozunk ilyesmivel. Szívesen kóstolnék bármi virágost. Ha meg túlélésről lenne szó tuti megenném mindet.”

„A Valentin-nap jó alkalom arra, hogy mindenféle nyáladzós dolgot összevásároljon a nép. Nem hazai ünnep, így számomra nem fontos, de ha társamnak igen, akkor adok neki ajándékot. Egy szál virágot mondjuk.”

„Kedves virágnevű Angyalom, Boglárka! J

Én akkor próbálok örömet szerezni –többnyire hölgyeknek- csokorral, élő –tudtomon kívül ehető – virággal, ha bocsánatért esedezem, nevezetes alkalomból, figyelem felkeltésből, vagy egyszerűen kedvességből. (…) A virág a legkedvesebb ajándék, még akkor is, ha nem boltban veszem, hanem a saját kertemből, vagy máséból szedem. Mert tudni illik, hogy virágot szakítani kedvességből, más kertjéből is lehet. (…) A virág mint gasztronómiai élmény nem áll távol tőlem, szívesen kipróbálnám, biztosan van jótékony hatása a látványon kívül is.”

„Első randira a virág szinte kötelező. És utána is néha. Manapság nem divat, viszont ezért nagyobb meglepetést is vált ki a lányokból és kedvezőbb lesz az első benyomás. A virág különleges, és az a lány is különlegesnek érzi magát, aki kapja. Szép lányoknak, szép virág jár. És ezt a dumát harapják is, csak mondom. Az idősebb korosztály simán örül neki, a fiatalok meg nem számítanak rá, hogy kapnak, de ha kapnak, totál oda lesznek tőle.”

„… szóval a virág egy teljesen hatásos eszköz, hogy oda-vissza legyen bármilyen nő. Kivéve a hülye picsák. Velük nem kell foglalkozni. Szóval egy igazi lovag ad virágot. A csajok pedig lovagokra vágynak.”

LÁNYOK:

„Nagyon szeretek virágot kapni, és az még jobban esik, ha alkalom nélkül, csak úgy kapok egy szálat. Ehetőt még nem kóstoltam, de kipróbálnám.”

„Nálunk olyan dolgokat ajándékozunk, amire a másiknak szüksége van, ebből fakadóan a virág az luxus. Ily módon kitüntetettnek érzem magam tőle. Enni csak marcipán formájában ettem.”

„Nekem csak vágottat, mert a cserepest azt kinyírom. De ez egy örök életű dolog, és nagyon 1535137331510a910f8c30cboldoggá tesz. Kóstoltam virágot fagylaltként. Ibolyát és levendulát. Nagyon ízlett.”

„Nagyon ritkán kapok virágot, sejtem már csak azért is mert eszméletlen gyorsan megölöm őket. De szeretek virágot kapni, legfőképpen alkalom nélkül. Manapság kevésbé divat szerintem, de annál nagyobb öröm. Halottam ehető virágokról, és kóstolnék is virágos ételeket.”

„A legszebb egy nőnapi vörös rózsa volt amit kaptam egy barátomtól. Baráti gesztusnak szánta, de szerintem kicsit több volt benne. Szeretek virágot kapni, de a cserepest többre értékelem, mert számomra a vágott virág az elmúlást jelképezi, és pillanatnyi szépséget.”

„Sokféle virágot nem tudok nevelni, ezért kaktuszokat kapok. De én azt is jobban értékelem, mint egy csokrot. Persze néha kapok vágott virágot és annak is tudok örülni. Kóstoltam már virágos ételeket, ibolyát ettem már, nagyon ízlett. Feldobják az unalmas csokikat.”

„Úgy látom, a lányok elvárják, hogy Valentin-napkor,  Nőnapkor virágot kapjanak. A fiúk pedig kötelességüknek érzik, hogy ezt kipipálják. Pedig virágot kapni csodálatos érzés, főleg ha alkalom nélkül kapod. Na az a nem semmi.”

„Nálunk nem divat virágot adni, de ha mégis kapok örülök neki. De ez az ajándék, amit akkor vesznek ha nem tudnak mást kitalálni. Kóstoltam már virágokat, fagyiban, és ízlettek is.”

„Örülök, ha virágot kapok, és elismerésnek veszem. Bár a párom azt látta, hogy egy hét alatt kinyírom a cserepest, és így már nem kapok tőle. Szívesen kóstolnék virágokat, de nem hiszem, hogy laktatóak.”

„Mindenki szeret virágot kapni, olyan nincs, hogy nem. A párom tudja, hogy a cserepeset szeretem. Mert nem kell egy hét után kidobni, mindig emlékeztet a jeles alkalomra. Én simán képes vagyok egy ballagásra is virág nélkül elmenni. Ettem már virágokat, akácot, kakukkfüvet, bodzát, kamillát. Szívesen kóstolnám őket más formában is.”

„Utálok virágot kapni, nálam halálra van ítélve. Szerintem nem is divat ma már virágot ajándékozni, inkább a bonbonok vették át a helyüket. Kóstoltam már. Főétel mellett nem adott extra élményt, de lekvárban, teában nagyon finom.”

„Szoktam virágot kapni. Mikor Amerikából hazajöttem a párom például egy csokor tulipánnal várt. Alkalmakra nem jellemző. Szeretek virágot kapni, nagyon jó érzés. Persze ha a mama leszedi a legszebb fej rózsát, azt sajnálom, mert hamar meghal, és ő ott a legszebb a kertben. Én is szoktam virágot ajándékozni, legutóbb például baba születésekor. Annak én is örültem volna fordított esetben. Szerintem ez ma is divat, sok hódítót látok a villamoson virággal a kezében. Örök életű dolog.”

„Pasitól kapok virágot, de csak ha bűntudata van. Meg mondjuk gratuláció mellé. Én a cserepes virág híve vagyok, mert az éveken keresztül megajándékoz a szépségével.”

„A családomtól kivétel nélkül minden alkalomra sárga rózsát kapok, mert tudják, hogy ez a kedvencem. Sokat mondó, kedves gesztus. Igazi figyelmesség, de csak személyesen, nem üzenőfalra posztolva. Számomra a Valentin-nap nem ünnep, mert akit szeretek, azt az év minden napján szeretem. Kapni jó, de adni még jobb. Pl.: anyák napjára csuda ajándék.”

„Szeretek virágot, de csak vágottat, mert nem sokáig tudok vigyázni a cserepesre. Nem kóstoltam még virágot, de remélem lesz lehetőségem.”

16754008_10208629638114380_56218200_n
Szülinapom után. Minden fiú barátomtól kaptam egy szép szál, vagy csokor virágot 🙂
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s