Sütés egészségesen – SENCOR fritőzzel!

A Cleansanity konyhából kísérleti hadiszállás lett, ugyanis kaptunk egy forrólevegős sütőt ajándékba! A SENCOR az elmúlt hetekben mutatta be itthon újhullámos sütőjét, ami az egészséges életmódot váltóknak, rántott hús fanoknak, de elfoglalt anyukáknak és munkamániás konyhatündéreknek jó barátja lehet a mindennapokban. (Fotók: Ujvári Péter)

A készülék körülbelül akkora mint egy kenyérsütő, tartálya 3 literes és hatféle programot kínál. Nekem mindig gondom van a kilométeres használati utasításokkal, de ezt a fritőzt elég egyszerű kezelni: egyik gombsorral a hőmérsékletet, másikkal az időtartamot lehet beállítani. Nagyon tetszett, hogy csak 3 perc kellett neki a felmelegedéshez, míg a villanysütőnek 15-20 perc is lehet. Így hamarabb meg is vagyunk az étel elkészítésével. Két további pozitívumot tudunk még felhozni a kis konyhai mester mellett: nincs büdös a konyhában sütés után és pofonegyszerű kitakarítani. Gyerkőcös felhasználóknak pedig hasznos infó, hogy gyerekzáras a masina, így ha a kölykök körülöttetek futkosnak a konyhában sütési időben, akkor sem kell balesettő tartani. Ez a mi gyerekkorunkban a kilencvenes években azért elég para volt.

Milyen ételeket lehet készíteni vele?

Mi azért is örültünk ennek a felajánlásnak, mert ha valaki imád jókat enni, akkor az a Meretei família. Amikor kicsik voltunk, sokszor volt vasárnap rántott hús az ebéd, majd amikor felköltöztünk a fővárosba, ilyesmit inkább a KFC-ben tudtunk csak enni. A tudatos táplálkozással pedig kikerült a pixisből a klasszik rántott hús. Másik nagy kedvencünk pedig a sültkrumpli és a különféle zöldség-chipszek voltak. Így bíztunk benne, hogy ezt a két dolgot most sikerül visszahozni a mindennapokba, egészségesebb formában.

Azt nem mondjuk, hogy ehhez a megoldáshoz szükségtelen az olaj, mert nem így van. Mi első körben rántott csirkecombot és sült zöldséghasábokat (répa, édesburgonya, cékla és krumpli) készítettünk. A fritőzbe egyszerre 500 gramm cucc fér bele, pakolhatunk bele bőven.

A csirkecombokat félig-hagyományos módon (teljes kiőrlésű liszt, tojás, tk. zsemlemorzsa) bepaníroztuk, és 20 perc alatt sütöttük meg. Fontos, hogy az ételt sütés közben forgassuk, a használati utasításban benne van, hogy melyiket javasolt. Ne felejtsük meg kellően megsózni a húst. Őszintén a végeredmény picit száraz lett a panír, ezért azt javasoljuk, hogy fűszeres joghurtba és teljes kiőrlésű zsemlemorzsába javasoljuk panírozzuk a husikákat. A zöldségchipset kb 15 perc alatt maximális hőfokon érdemes készíteni úgy, hogy 2  kanál kókuszzsírba beforgattuk a zöldséghasábokat.

Mit lehet még készíteni? – Hozzuk majd a recepteket, szépen sorban!

  • sült mozzarella rudak
  • pitakenyeres minipizza (ez hasonló a korábbi grill pizzánkhoz, de teszteljük itt is)
  • sült kelbimbó
  • fűszeres sajttal töltött gombafejek
  • banánchips
  • lazackrokett
  • chilis bundázott karfiol

Hol kapható a SENCOR forrólevegős sütő és mennyibe kerül?

Országszerte meg lehet vásárolni a Sencor forrólevegős fritőzt, a nagyobb műszaki áruházakban és hipermarketekben, részletes listát ezen a linken találtok az üzletekről. Az árát tekintve pedig 30.500-33.500 forintos kategóriában mozog. Ez pedig kb 12-15 ezer forinttal kevesebb, mint amit a Tefal vagy Philips hasonló termékeiért fizetnétek.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s