GusztaAugusztus. Színes. Zamatos. Szerelmes. Meleg. Hideg.

És az enyém. Minden évben ezt a hónapot várom a legjobban. Személy szerint engem img_20180802_1047174221196219730672560.jpgmindig megvisel a nyár, mert megváltozik a munkarend, át kell szellemülni otthoni vagy nyaralós üzemmódba, felborul a hétköznapi rutinom. Beáll persze egy hét alatt kb., de akkor is sokszor érzem, hogy jóval szétszórtabb, feledékenyebb vagyok, mint a sima hétköznapokon. De aztán jön az augusztus. Az én hónapom. Teljes átszellemülés.

Nem tudom, hogy csinálom ezt, de nekem az augusztus egyenlő az újrakezdésekkel, elhatározásokkal, szempontváltásokkal, vagy egyszerűen azzal, hogy valamiben még határozottabb, kitartóbb, és következetesebb legyek. Mi is az ami miatt megszerettem az augusztust? Kiskoromban kezdődött, mert elseje a névnapom, harmincadika pedig a szülinapom. Huszonkettedike a Tesóm szülinapja. Így a hónap elejétől a végégig rólunk szólt minden. És sokszor együtt is ünnepeltünk. Tudtuk, hogy lesz nagy jövés-menés, ka

punk virágokat, meg ajándékokat, tortát. Na persze ma már előbb lesz ünnepi futás, vagy közös edzés, meg anyu fitness tortát süt nekünk, és a barátaink is protein bonbonnal készülnek, de az érzés nem változott. Az enyém. Részemről csak fokozza a jó érzést, hogy 3 éve augusztus közepén akadtunk össze a párommal, és amúgy anno 10 éve imádott kiskutyámat is augusztusban fogadtuk örökbe.

Augusztusban csodák történnek, csillagok hullanak az égről, és elkezd érni a szőlő. (Szőlő volt a jelem az august (1)oviban.) Nem mellesleg az egyik kedvenc gyümölcsöm. A nyári hőségre csak könnyed salátákat, grill ételek fogyasztunk, és ahogy jönnek az őszi gyümölcsök máris kedvem lesz mindenféle krémleveshez, pástétomhoz, és kompóthoz. Elmúlik a hőség szépen lassan. Újra kedvet kapok a főzéshez. Sőt sütéshez. Szeretlek augusztus. Légy jó hozzám.

A telefonos fotóimat pörgetve próbáltam összeszedni, mi mindent hozott az idei augusztus, és mi minden került ki a kezem alól. Saláták, tengeri herkentyűk, édességek, egzotikus ételek, egyszerű meleg reggelik, és nagyon gyors finom szendvicsek. Mozgás, és pihenés, és aktív pihenés. A további posztokban izgalmas recepteket találtok.

A szívéhez a hasán át…. Évfordulós menüsor (Reggeli mugcake, kókusztejes kagylóleves, pad thai és mogyorós csirke)

Szülinapjaink képekben, és a tortareceptek. (Barackos túrórudi torta, és barackos new york sajttorta)

Vissza konyhába, zöldborós marharagu, ha valami nagyon gyors kell.

Szülinapi kívánságom 🙂 Egyszerű, nagyszerű, csalós, csodás.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s