Fitness Junkie homokóra alak kihívás – félidőnél járunk !2hét -2kg!

Hat éve, hogy bekerültem az otthoni edzések kényelmes, praktikus, ugyanakkor rendkívül erőpróbáló, gyors, és látványos eredményeket produkáló bűvkörébe. Akkortól egészen mostanáig a www.teambeachbody.com edzésprogramjait pörgettem. Hozzáteszem nagyon szép eredményekkel. A klienseimnek is szoktam javasolni ezeket a programokat, de sokuknak kérdés, hogy itthon van-e hasonló, ami elérhető, akár ingyenesen, akár fizetősen. Nem utolsó szempont, főleg az idősebb korosztálynál, hogy magyar nyelven. Ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam a Fitness Junkie által hirdetett homokóra alak kihívásban. Már régóta követem Szandra oldalait, de valahogy mindig el voltam foglalva az aktuális programjaimmal. Most is egy edzéstervet szakítottam félbe ezzel a kihívással, de mindent az olvasókért. És az eddigiek alapján, azt kell mondjam megérte!

Tehát a következőképpen nézett ki a sztorim: egy kisebb hormonális zavar következtében az energiaszintem csökkent, épphogy csak a vérszegénység nem állt be, elkezdtem még jobban figyelni az étkezésemre, és megfelelő vitaminokkal, ásványi anyagokkal támogatni magam. Így ugrottam bele egy jóféle beachbody hibrid edzésprogramba. Kicsikét azt éreztem, ez most sok nekem, és amúgy is a fülemen jön ki, így jó lenne valamit még keresni. Aztán képen csapott a Fitness Junkie feliratkozás az instasztorik között, és fel is iratkoztam. Hipp hopp. Eltelt három hét, volt időm beszerezni még néhány eszközt (nekem majdnem minden volt otthon) és meg is kaptuk a naptárat emailben. Az edzős videók pedig a FJ youtube csatornáján találhatók. A feladat csak annyi, hogy megnézzem a naptáram, mi a mai program. Hozzácsapva a bemelegítést és nyujtást, megcsináljam a napi edzést. Esetemben persze nem mindig úgy alakult ahogy az a rózsaszín naptárban meg van írva. De valamit valamiért. Én reggelre időzítettem az edzéseket, mert reggel vagyok aktívabb, és utána lendületes az egész napom.

Az első hét mindent átmozgatott, de inkább felsőtest fókuszos volt. Én itt három napba sűrítettem a hat edzésnapot. Igen ilyet lehet. Hivatalosan hatszor kell “csak” edzeni a program szerint, de ha az ember lánya hobbiból borászkodik, akkor ősszel bizony munkásak a hétvégék. Ha pénteken egész nap szüretelek, akkor nekem kell a csütörtök, és a szombat pihenni. Szóval az első hetet tömörítettem, így 1 órásak lettek az edzéseim, vagy 1 és egy negyed. attól függ, milyen kombinációkat csináltam. Alapból is imádok gumiszalagokkal edzeni, de a programnak hála, nagyon sok új, és szabályosan kivitelezhető gyakorlatot tanultam. Plusz rendeltem egy ajtóhorgonyt, ami nekem egy igazi csodával ér fel, nagyon megkönnyíti az otthoni edzést. Szóval ezen a héten a gyilkos 1000 felsőtest edzés vitte a prímet nálam. 10 gyakorlat mindenből 100 ismétlés. Hát másnap nem volt őszinte a mosolyom, de örültem a pihenésnek. Harmadnap a szüret sem indult olyan könnyed mozgással, de azért túléltem. Az első hét után tudtam, hogy három napba nem fogom sűríteni a második heti adagot, de nagyon vártam, hogy nekiveselkedjek annak is 🙂

A második héten szépen elosztottam az edzéseket, sorba haladtam. Az utolsót vasárnapra hagytam. Így a szombat lett a pihenőnap. (utaztunk) a pénteki fitlabdásat kifelejtettem, de a héten pótolom. Ezt ma vettem észre, most blogposzt írás közben 🤣…

A kaja: hát én nyilván a saját energiaszükségletemnek megfelelően, napi rutinhoz, anyagcseretipushoz, és vércsoporthoz ígazítottam a kajám. Tisztán étkezem, szinte semmi csalással. Nagyon ügyelek az adagokra, és az étrendkiegészítőkre. Edzés előtt 100 kcal szénhidrátdús snacket eszek, nekem ennyi elég. Edzések előtt l-carnitint. Edzés alatt bcaa zerot. Utána reggelizek. Valami ch csökkentett fehérjedús reggelit. Ez kb 9kor van. Aztan délben ebéd, 4 körül uzsi, 7 körül vacsi. Minden hétfőn és szerdán főzök, sütök valamit, és két napra csomagolok.

Mit tapasztaltam? Hát nagyon kellemes izomlázakat, illetve hogy edzések után neki tudok menni meg a napi teendőknek. Szerintem, nagyon jól formál. (ebben szerencsés vagyok, nagyon hamar latszik rajtam minden) az első hét után éreztem, hogy erőmnél vagyok, és a hátam definiálódik. A második hét után a popsi és muffintop területeken látom a változást. Ezt főleg a ruháimon érzem. A kedvenc nacim máris például bővebb kicsit derékban,  és szépen betöltöm popóban. Ma reggel konkrétan megörültem neki, mert profilból csodásan látszik, hogy kerekdedebb. Hogy mennyit jelent ez kilogrammban? Esetemben minusz kettőt. Mivel heti fél kilo fogyás, ami normális (mondjuk csak étkezéssel) ez az edzéssel tök jó eredmény. Főleg, hogy  5-6 kilo van rajtam amivel küszködök, így indulásnak ez pompás. Csak most a második hét végén álltam mérlegre, mert amúgy jobb szeretek a ruháknak, a közérzetnek hinni.

Összességében eddig nagyon elégedett vagyok. A program változatos, közepes eszközigényű, és nagyon hatékony. Még jelentkezem.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s