A siker kulcsa:

a tudatos tervezés. A tervezés fontosságáról, már több bejegyzésben olvashattatok. Ez a poszt pedig a gyakorlati oldalt mutatja be. Kipróbáltam egy szuper életvezetési füzetet, ami nagyon megkönnyíti a hétköznapokat. Nemcsak motivál, segít befele figyelni, és szépen lépkedni a céljaid felé.

Jöjjenek a tapasztalataim:Év elején kezdtem használni a tervezőt. Kezdjük azzal, hogy a bevezető rész (az első néhány lap amit kitöltesz) már jó löketet ad ahhoz, hogy akard. Mert az egész füzet rátanít a belső munkára. Tömény önismeret. Először nagy célt, majd a hozzá vezető részcélokat segít feltérképezni, hogy fokozatosan, sok kis sikerélménnyel haladjunk a siker útján.

1. Lépés:

Számbavenni az életterületeidet, és pontozni 1-10 skálán. (pl.: kapcsolatok, fizikai állapot, mentális állapot, párkapcsolat, énidő, pénz stb…)A legkevesebbet kapott 3 terület lesz először fókuszban. Ezekre tervezünk, és ezzel haladunk szépen. Nálam ez a 3 terület jött ki mikor kezdtem: fizikai állapot, egészség; a környezetem; és a párkapcsolatom. Sokan nem tudjátok, de húzós évem volt egészségügyileg. (erről majd egy másik posztban beszámolok) a füzetben leginkább erre fókuszáltam, mert éreztem, hogy az emelkedő betegségtudatom szépen mérgezte a hétköznapjaimat. Ez megmutatkozott a környezetemen, és a párkapcsolatomon is.

2. Lépés:

90 napos tervezés, ötletelés. Ez tetszett a legjobban. Szépen rádöbbentett, hogy mire van pontosan szükségem. Nemet mondásra, kommunikációra, igények megfogalmazására, és egybkis önzőségre. (pl. Az egészségem miatt drasztikus változások jöttek a kajálásban, és itt most félreraktam, hogy ki mit szeret, úgy kezdtem főzni, ahogy első körben nekem jó.)

3. Lépés:

Mire lesz szükségem? Egy táblázat segít meghatározni, hogy mire van leginkább szükségem a céljaim eléréséhez. (szintén pontozással) Idő? Pénz? Képesség? Önfegyelem? Mind olyan dolog ami rajtam múlik. Ami nálam nagyon magasan ütött mindent az az idő.

4. Lépés:

Napi rutin kialakítása. Ezt elegbsokat taglalom amúgy is, nekem gyorsan ment.

5. Lépés:

Egyesével foglalkozok minden életterülettel, részletesen. Mindent belevéve. Alapvető célok megfogalmazása. Mit kell tennem azért hogy változás jöjjön? Nekem ezek a kulcskérdések, és a klienseimmel is sokat beszélek erről. Nem mástól kell változást várni, hanem megnézni azt, hogy én megtettem-e minden tőlem telhetőt. A füzet ehhez a szemléletváltáshoz nagyon jól hozzásegít.

6. Lépés:

Havi, heti, napi bontás. Tervezhetsz pénzügyeket, ötletelhetsz az adott hónapra. A napi bontásnál megtervezed a testmozgást, meditációt, jövőkép céloddal kapcsolatos cselekvést. Röviden leírod a napi feladatokat amit aztán szét is bonthatsz. Követheted a vízbevitelt, táplálkozást, az alvást, énidődet. És szintén személyes kedvencem a füzetben a napi hálának hagyott hely. Nagyon sokat ad ha visszalapozok, hogy mennyi mindenért tudok hálát adni. Ez is szemléletformáló, mert a leg pesszimistább embert is rákényszeríti a derűlátásra.

Minden hetet értékelhetsz, és a havi munkát is. Szépen keretezi, azt ahogyan élnünk kéne. Mert a kudarcok legfőbb gyökere a keretek és szabályok hiánya.

A füzet segítségével Te írod a saját szabályaidat. Itt a segítő kapcsolat saját magaddal van.Személyes tapasztalatom csupa jó van csak. Nagyon sokat fejlődtem az egészségtudatommal, ami kihatott a többi területre is. Higgadtabb lettem, megtanultam lejjebb venni a fordulatszámot. Időt szánni magamra, a környezetemre, a párkapcsolatomra.

Nagyon érdekes számomra, hogy mit hozott a nyár közepe, mikor sokáig nem használtam a füzetet. (nyáron mindig szétesek, amúgy is. Túl sok a szabadidő, túl kevés a határidő) időben valóban szétestem, totál rendszertelenül csináltam a napjaimat, de a sokat látott, átgondold és leírt céljaim a fejemben maradtak így is. A belső motivációm ott volt, csak valahogy keretek nélkül. Fejlődtem, csak nem láttam és nem értékeltem. Pedig az egészségem kicsattan, a környezetem (itt is az udvar és a kerítés volt a cél) sokat szépült. A totál hálátlanságom megélése után újra visszahoztam a tervezőt az életembe, és szépen halad a fókuszált munka. Bővült a család egy kutyival, és végülis szintet ugrott a kapcsolatunk. Kettőt is 😍💍🤵👰. #tudatostervező

Elővásárlási időszak van, vegyétek vigyétek, ha jót akartok magatoknak.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s